Comunicare, Comunicarea în servicii, Customer Service, Dezvoltare personala si curaj, Management industria ospitalității

Cum să fii fericit la locul de muncă

10 acţiuni care te pot face mai fericit

Ştii cum să te bucuri atunci când eşti la serviciu? Starea de bucurie nu este o stare pe care ar fi bine să o simţi, ci este necesar să o ai. De ce ? Pentru că atunci devii :

  • Mai productiv;

  • Mai implicat în munca pe care o faci;

  • Eşti mult mai plăcut de către colegii tăi;

Îți place ce faci? Îți place activitatea ta?

Uneori, chiar şi la cele mai plăcute locuri de muncă, productivitatea începe să scadă. Vreau să îţi arăt cum poţi remedia această scădere a productivității și care sunt factorii cei mai importanţi pe care trebuie să îi urmăreşti.

Unde este problema?

Ești nemulţumit de ceea ce faci acum sau rezultatele nu sunt satisfăcătoare, dar nu știi cum poți remedia acest lucru? Nu vrei să îţi schimbi activitatea, dar nici nu știi ce să faci ca să faci situația actuală mai bună.

În cazul în care nu faci nimic și speri că, printr-o magie, totul se va schimba, te înşeli. Dar, însă, dacă vrei cu adevărat ca rezultatele să devină extraordinare, trebuie să îţi creezi un plan de fericire al locului de muncă.

 

Un bun plan de fericire vizează cele mai importante 4 domenii ale activității tale:

  • dezvoltarea carierei;

  • relațiile de afaceri;

  • compensațiile și beneficiile;

  • mediul de lucru;

 

joy-2483926_1280

10 factori majori care contribuie la satisfacţia profesională:

 

 

# 1. Relaţia cu colegii:

Ai prieteni la locul de muncă? Te simți susținut și ai o comunitate profesională la locul tău de muncă? Răspunsurile tale la aceste întrebări sunt importante pentru fericirea ta.

Relaţiile cu colegii sunt factorul #1 pentru fericirea profesională.

În planul de fericire al activității, prima secţiune ar trebui să fie legată de relaţiile de lucru.

Te invit să faci următorul exercițiu, răspunzând la următoarele întrebări:

  • Cine este cel mai apropiat prieten la locul de muncă?

  • Există persoane împreună cu care te poţi bucura de masa de prânz ? Scrie 3 persoane cu care ți-ar plăcea să iei masa:

  • Există persoane cărora le poți face confesiuni sau de la care poţi primi sprijin la locul de muncă? Scrie 3 persoane în care ai mare încredere:

Ai avut probleme să răspunzi la aceste întrebări? Dacă da, atunci trebuie să lucrezi la construirea sistemului de suport profesional până când vei putea răspunde cu ușurință la aceste întrebări.

 

Ce poți face: Gândeşte-te dacă există persoane în cadrul departamentului tău sau poate chiar în alte departamente cu care crezi că ai putea rezona. Acordă-ţi timp pentru a le cunoaște. Începe interacţiunea la un nivel mic de intensitate, ca de exemplu pauza de lucru când puteți bea împreuna cafeaua.

  • Încearcă să planifici în fiecare săptămână cel puțin un angajament social bazat pe relațiile de muncă. Acest lucru poate fi folosit pentru a consolida relațiile bune pe care le ai deja cu colegii sau cu noii prieteni de serviciu.

  • Socializează. Un moment social pe săptămână ar trebui să fie ceva cu care să te obişnuieşti și pe care să îl aștepți cu plăcere.

  • Nu te speria de posibile noi relații. Construirea unor relații bune este un pas către fericire. Scapă de relațiile toxice, de oamenii care doar te împovărează și învață să spui NU lucrurilor care nu îţi fac plăcere.

 

 

# 2. Foloseşte-ți abilităţile:

Te simți bine cu ceea ce faci acum? Este foarte important pentru fericirea noastră să ne simțim capabili. Cunoști acel sentiment când ceva ceva merge bine sau când ai un rezultat bun?

Mândria este una dintre cele mai bune tipuri de fericire și ar trebui să o simți în fiecare zi.

Ce poți face: Citește lista de sarcini din ultimele zile. Încercuieşte fiecare element care ți-a adus mândrie. Acum gândește-te la lista de activități pe care trebuie să o îndeplineşti.

  • Ce ar putea să îţi aducă mândrie?

  • Ce activități te fac să te simțiți capabil, perfect și inteligent?

  • Scopul tău este să te asiguri că faci cel puțin una dintre aceste activitățile generatoare de mândrie, la fiecare câteva zile.

 

 

# 3. Semnificația activității tale

Care este misiunea firmei tale? Cât de mare este impactul muncii tale?

Când nu știm „de ce” facem ceva, poate fi greu să ne simțim motivați și entuziasmați de ceea ce facem.

Din păcate, când suntem ocupați sau copleșiți, „de ce”-ul ne scapă din vedere.

Trebuie să știi și să îţi reamintești în mod constant semnificația activității tale.

Ce poți face: agaţă declarația de misiune a companiei tale pe un perete al biroului sau pune-o pe birou.

  • Scrie-ți propria ta misiune și păstreaz-o pe ecranul calculatorului.

  • Mergi la întâlniri sau inițiază apeluri telefonice, având tot timpul în minte „de ce”.

 

 

# 4. Lucrul în sine

Adesea, ne concentrăm pe „urmărirea pasiunii noastre” sau pe „a face munca pe care o iubim”.

Dragostea este un cuvânt puternic. Este aproape imposibil să îţi iubești toată munca, în fiecare zi. Concentrează-te asupra plăcerii muncii tale si asupra activităților producătoare de mândrie (despre care am vorbit la Pasul 2).

Ce poți face: Creează-ți un „cuib de lucru” și asigură-te că îţi place noul tău spațiu de lucru. Pune fotografii, lucrări de artă sau flori. Alege un scaun confortabil, actualizează ecranul calculatorului, adu-ți gustările preferate. Chiar dacă nu faci o muncă pe care o iubești, cel puțin vei fi într-un spațiu care îți place.

 

excited-2649320_1280

# 5. Relația cu tine

Iată o abilitate esențială de lucru: Gestionarea. Starea ta de manager este incredibil de contagioasă. Fii un exemplu și emană energia și bucuria pe care vrei să le vezi și la celelalte persoane implicate în activitatea companiei.

 

 

# 6. Stabilitatea financiară

Stabilitatea financiară a companiei este importantă pentru fericirea ta, deoarece te ajută să te simți în siguranță. Dacă ești îngrijorat de acest aspect, nu vei putea fi relaxat și fericit la locul de muncă.

 

 

# 7. Contribuția la obiectivele organizației

Responsabilizarea tuturor celor implicati în activitatea companiei în ceea ce privește cunoștințele, resursele, ideile.

Asigură-te că toată lumea cunoaște obiectivele companiei și cum le puteți atinge lucrând ca o echipă.

Creează proceduri de lucru care să funcționeze indiferent dacă sunt implementate de către o persoană cu experiență sau de către un nou membru al echipei.

 

happy coffee drinker

# 8. Autonomie și independență

Obişnuieşte-te să împarți sarcinile de lucru. Pentru a avea rezultate bune, nu este nevoie să faci totul singur de teama că ceva vă merge prost. Arată că ești în control și organizează lista de sarcini. Fii transparent în fiecare acțiune astfel încât nimeni să nu fie deranjat.

Cere feed-back că să afli cum decurge fiecare proiect, fii proactiv și nu vei fi nevoit să întrerupi activitatea celorlalți pentru a îi putea verifica.

 

 

# 9. Varietate de lucru

Oamenii se plictisesc cu ușurință. Nu putem schimba acest lucru! Creierele noastre au nevoie de o stimulare constantă. S-ar putea să avem o treabă minunată care, în cele din urmă, după prea multe repetări ale aceleiaşi sarcini, devine plictisitoare.

Chiar dacă nu poți controla exact ceea ce faci în fiecare zi, poți schimba modul în care îți derulezi activitatea.

Ce poți face: Poţi încerca să răspunzi la e-mailuri doar de două ori pe zi sau poți iniția apeluri telefonice după-amiaza.

Schimba spațiul de lucru: ieși din birou și lucrează într-o atmosfera plăcută, la o terasă având alături de laptop o băutură răcoritoare.

 

 

# 10. Starea de bine generală

Ce fel de sentiment ai în biroul tău sau în firma ta? Există o atmosferă plăcută, confortabilă sau competitivă? Starea de bine este factorul final care contribuie la fericirea muncii tale. Starea de bine a ta și a echipei tale contribuie la atingerea obiectivelor și a succesului. Atunci când munceşti, vrei să fii fericit și meriți să fii fericit. Dar asta nu se întâmplă în mod magic. Testează acești 10 pași de acțiune pentru planul de fericire la locul de muncă și, pas cu pas, zilele vor deveni mai bune, mai strălucitoare și mai productive!

Spune-ne ce părere ai

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.