Management industria ospitalității

Managerii de restaurante încep școala. Back to school 5

Ziua de vineri se încheie cu o nouă lacrimă de sfat pentru managerii de restaurante ce doresc echipe bune, ce doresc rezultate și o creștere a încasărilor în locația lor.

Așadar iată sfatul numărul 5:

Iubește cifrele, împrietenește-te cu ele cât mai rapid

Care produse din meniu îți dau bătăi de cap și nu se vând? Cât s-a cheltuit luna trecută pentru angajați? Câtă mâncare a trebuit să arunci luna trecută? Cum afli care este food costul produselor din meniu?

Un manager de restaurant de succes trebuie să cunoască cifrele, să știe să lucreze cu ele, să știe să le reducă sau să le mărească, după caz, să știe cum să le gestioneze în beneficiul locației, dar, mai ales, să știe cum să transforme o pierdere în profit.

Iar dacă simte că nu reușește să nu îi fie teamă să ceară ajutorul, să se sfătuiască cu un specialist și apoi să preia singur controlul cifrelor. Așa dovedește că e un bun profesionist în industria restaurantelor.

Cu această lacrimă de sfat, încheiem săptămâna și ne re-citim săptămâna viitoare. Până atunci, aveți weekendul la dispoziție să aplicați sau să reflectați la ce ați învățat săptămâna aceasta despre cum să fii un manager de restaurant cât mai bun.

Iar dacă doriți să revedeți sfaturile precedente, intrați aici: Back to school 1, Back to school 2, Back to school 3, Back to school 4.