Iată că venim și în acestă săptămână cu o lacrimă de sfat pentru manageri de restaurante care își doresc să fie mai eficienți, mai stăpâni pe situație, iar într-un final să devină niște adevărați lideri pentru angajații lor și pentru afacerea pe care o conduc.
Dacă nu ați reușit să citiți toate sfaturile noastre le puteți găsi aici. Veți găsi sfaturi ce vă pot ajuta în activitățile zilnice de restaurant și în relație cu proprii ospătari, barmani, bucătari, și nu în ultimul rând cu oaspeții ce vă calcă pragul.
Sfatul nr. 9 de săptămâna aceasta este:
GÂNDIȚI-VĂ LA PROPRIILE VOASTRE RESPONSABILITĂȚI
Atunci când încercați să le faceți pe toate în restaurantul vostru, nu vă concentrați cu adevărat pe lucrurile pe care trebuie să le faceți ca manager. Dacă, în mod constant, preluați și vă băgați peste activitatea ospătarului, bucătarului sau a hostului, cum mai puteți monitoriza satisfacția clienților, cum puteți să vă ocupați de interviuri și angajări sau cum puteți să vă ocupați ca totul să meargă ca pe roate?
Nu o veți putea face cu o eficacitate ridicată deoarece veți fi prins în responsabilitățile altora, veți fi în situația în care veți efectua activități consumatoare de timp. Timp pe care ar trebui să îl folosiți pentru a efectua responsabilitățile unui manager de restaurant.