Fidelizare Clienti, Management industria ospitalității

De ce 1 și 8 Martie sunt foarte importante pentru restaurantul tău?

fata-din-braila-in-costum-popular-1920
sursa foto: historia.ro

Începutul lunii martie este întotdeauna o ocazie foarte bună pentru proprietarii de restaurante să continue fluxul de clienți și încasări de la mijlocul lunii februarie crescându-și astfel profitul și succesul restaurantului lor.

Proprietarii de restaurante au în această perioadă oportunitatea ca cei care le calcă pragul să le devină clienți loiali.

Prima oportunitate vine chiar pe 1 Martie. Se știe că, în vechime, pe data de 1 Martie, mărțișorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor și tinerilor- fete și băieți deopotrivă. Șnurul de mărțișor era alcătuit din două fire de lână, fie albe și rosii, fie albe și negre.

Acesta reprezenta unitatea contrariilor: vară-iarnă, căldură-frig, fertilitate- sterilitate, lumină- întuneric, un fel de Ying-Yang balcanic. Șnurul era legat la mână sau purtat la piept până când se vedeau clar semnele primăverii: cânta cucul, înfloreau cireșii, veneau berzele sau rândunelele.

Apoi, mărțișorul fie se lega de un trandafir sau de un pom înflorit, pentru noroc, fie era aruncat în direcția de unde păsările călătoare veneau, strigând: “Ia-mi negretele și dă-mi albetele”

De aici apar și ideile pentru diverse modalități să vă fidelizați clienții restaurantului. Modul ideal de a le arăta că vă pasă este să le oferiți un Mărțișor și să le explicați cât de Importanți sunt pentru restaurantul vostru.

Nu vă fie teamă să faceți ceva diferit, ceva ce competiția nu face.

Iar a spune Mulțumesc nu este niciodată demodat.

După 1 Martie, vine 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii. Această zi este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările la nivel social, politic și al condițiilor economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii.

Ziua Femeii a fost adoptată la nivel internațional în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. ONU a sărbătorit pentru prima dată pe 8 martie, în 1975 —Anul internațional al femeii. Așadar este o sărbătoare cu istorie și tradiție internațională, iar în România a rămas în continuare o zi în care toate doamnele din viața noastră sunt sărbătorite, amintite, apreciate pentru aportul adus în viețile noastre.

Ce ocazie mai bună decât asta puteți găsi să vă fidelizați nu doar doamnele cliente, ci și familiile. Orice bărbat care vede că soția lui este respectată în restaurant va dori cu siguranță să se reîntoarcă la voi.

Cel mai simplu mod să vă arătați aprecierea este să le oferiți doamnelor ce vă calcă pragul o Floare. Mergeți dis de dimineața la piață și încercați să alegeți flori din serele românești. Asta le va impresiona și mai mult.

Iar pentru familii, puteți oferi doamnelor de la masă, un Desert creat special pentru această ocazie, eventual cu floricică ca decor.

Aceste gesturi mici pot aduce o schimbare colosală în viitorul restaurantului vostru. Doar arătând că vă pasă de clienții voștri, ați parcurs jumătate din drumul către inima lor.

Și nu uitați:

Toate aceste gesturi drăguțe trebuie făcute constant și întotdeauna cu zâmbetul pe buze.

Spune-ne ce părere ai

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.