În industria restaurantelor, există multe reguli scrise, dar și multe reguli nescrise. Una dintre regulile de bază ale industriei, este igiena. Că vorbim de igiena corporală, a părului sau de igiena alimentelor, totul se reduce la servirea în condiții de siguranță către populație a preparatelor culinare și a băuturilor.
O regulă de bază, pe care orice ospătar o învață foarte devreme în școală, este cum să țină o farfurie și să o ducă în condiții de siguranță la masă. Mențierea echilibrului unei farfurii este în strânsă legătură cu igiena alimentelor.
Un ospătar trebuie întotdeauna să apuce farfuria cât mai departe de zona în care se află preparatul culinar. Degetul acestuia, trebuie să se sprijine pe buza farfuriei, poziționat cât mai paralel cu marginea farfuriei pentru a nu risca contaminarea preparatului. Se va ajuta de celelate patru degete pentru a sprijini și echilibra farfuria în mână.
Succes în exersarea abilităților tehnice de ospătar!