Management industria ospitalității

Cum să rezolvați problemele cu clienții dificili

Având un restaurant nu este o treabă ușoară. Te găsești în fiecare zi față în față cu multe PROVOCĂRI. Una dintre aceste provocări sunt așa numiții clienți dificili. Astăzi as vrea sa va povestesc cum să rezolvați situațiile cu clienții dificili.

Mulți proprietari si manageri de restaurant mă intrebă cum să scape de clinții dificili. Răspunsul este că nu poți să scapi, dar poți să rezolvi orice situație cu o singură metodă care aplicată corect dă rezultate fantastice.

Metodă acesta este eficientă și vă scoate din orice situație neplăcută.

Metodă se numește LAST, vine din limba engleză si sunt patru litere fiecare cu semnificația ei. Fiecare literă reprezintă o soluție puternică.

Litera L înseamnă să asculți, LISTEN. Dacă asculți orice client dificil, te afli deja la jumătate de drum să descoperi soluția care te va ajuta să rezolvi problema.

Litera A înseamnă APOLOGIZE, cere-ți scuze. Imediat ce o greșeală a fost făcută in restaurantul tău, fii sincer și cere scuze clientului dificil, iar după aceea treci imediat la soluția pe care ne-o dă litera S, adica SOLVE: rezolvă problema. Spune-i clientului tău că vei face cu cea mai mare plăcere ce stă în puterea ta că situația neplăcută să dispară.

Iar ultima litera, care este litera T, adică THANK. Asta înseamnă să-i mulțumești clientului dificil că  a avut răbdare să aștepte soluția oferită de tine pentru rezolvarea problemei lui.

Dacă folosești această metodă, tu deja ai transformat un client dificil într-un client fidel, client fidel care face două lucruri pentru tine: vine înapoi cu mai multă lume, vorbește despre tine și îți face marketing gratuit. Vă spune tuturor că cei care au restaurantul unde el a mâncat au soluții pentru orice situație. Iar sentimentul de siguranță, de liniște și de profesionalism pe care i l-ai oferit va rămâne mereu în inima lui.

Spune-ne ce părere ai

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.